Het weer in Atrani

Het klimaat in Atrani, Italië, is een waar geschenk voor reizigers die op zoek zijn naar aangename weersomstandigheden en een prachtige omgeving. Atrani, gelegen aan de betoverende Amalfikust in Zuid-Italië, wordt verwend met een mediterraan klimaat dat het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming maakt.

De zomers in Atrani zijn warm en zonnig, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen. Dit maakt het seizoen ideaal voor zonneaanbidders en strandliefhebbers. De verkoelende bries van de Middellandse Zee biedt welkome verlichting tijdens de warmste maanden.

De lente en herfst brengen milde temperaturen en zijn perfect voor wie op zoek is naar rustigere periodes om de regio te verkennen. De kleurrijke bloemenpracht en groene landschappen maken deze seizoenen bijzonder aantrekkelijk voor natuurliefhebbers.

Temperatuur in Atrani

De gemiddelde temperatuur in Atrani, Italië, varieert gedurende het jaar. Hier is een overzicht van de typische temperaturen:

  • In de zomer, van juni tot augustus, liggen de dagelijkse maximumtemperaturen meestal tussen 28°C en 32°C. Dit zijn de warmste maanden in Atrani, en het weer is perfect om van het strand en de zon te genieten.

  • In de lente, van maart tot mei, stijgen de temperaturen gestaag. De maximumtemperaturen variëren meestal tussen 15°C en 22°C, en het weer wordt steeds aangenamer naarmate de lente vordert.

  • In de herfst, van september tot november, blijven de temperaturen mild, met dagelijkse maximumtemperaturen tussen 20°C en 26°C. Dit is een geweldige tijd om de regio te verkennen zonder de drukte van de zomer.

  • In de winter, van december tot februari, zijn de maximumtemperaturen meestal tussen 12°C en 15°C. Hoewel het koeler is dan in de rest van het jaar, is het klimaat nog steeds vrij mild in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen.

Houd er rekening mee dat deze temperaturen gemiddelden zijn en dat het weer van jaar tot jaar kan variëren. Over het algemeen heeft Atrani echter een mediterraan klimaat dat het hele jaar door aantrekkelijk is voor bezoekers.

Het klimaat van Atrani

Atrani, een schilderachtig dorpje aan de befaamde Amalfikust in Italië, is niet alleen bekend om zijn prachtige landschap en charmante omgeving, maar ook om zijn heerlijke mediterrane klimaat. Wie op zoek is naar een vakantiebestemming met aangename weersomstandigheden het hele jaar door, zal in Atrani zeker niet teleurgesteld worden.

Zwoele zomers aan de Middellandse Zee

De zomers in Atrani zijn een waar genot voor zonliefhebbers. Van juni tot augustus trakteert de zon de regio op haar stralendste dagen. De gemiddelde dagelijkse maximumtemperaturen schommelen meestal tussen 28°C en 32°C, wat de perfecte omstandigheden biedt om te ontspannen op de gouden zandstranden, een duik te nemen in de azuurblauwe Middellandse Zee, of te genieten van verfrissende cocktails op een terras met uitzicht op de kustlijn.

Betoverende lentes en herfsten

Voor degenen die de voorkeur geven aan mildere temperaturen en rustigere periodes, zijn de lente en herfst ideale tijden om Atrani te bezoeken. In de lente, van maart tot mei, stijgen de temperaturen gestaag, met maximumtemperaturen die meestal variëren tussen 15°C en 22°C. Dit seizoen brengt weelderige bloemenpracht en groene landschappen met zich mee, waardoor natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

In de herfst, van september tot november, blijven de temperaturen mild en aangenaam, met dagelijkse maximumtemperaturen tussen 20°C en 26°C. Dit is de ideale tijd om de regio te verkennen zonder de drukte van het zomerseizoen. De milde weersomstandigheden maken wandelingen langs de kliffen en bezoeken aan de historische bezienswaardigheden des te aangenamer.

Zachte winters in het paradijs

De winters in Atrani mogen dan koeler zijn dan de zomermaanden, maar ze zijn nog steeds relatief mild in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen. Van december tot februari liggen de dagelijkse maximumtemperaturen meestal tussen 12°C en 15°C. Dit betekent dat het zelfs in de winter aangenaam vertoeven is in dit deel van de Amalfikust. Bovendien kun je in deze periode genieten van de rust van het dorp zonder de drukte van toeristen.

Een jaar rond betovering

Het klimaat van Atrani draagt bij aan de aantrekkingskracht van dit betoverende dorp. Het hele jaar door biedt het mediterrane klimaat bezoekers de gelegenheid om de prachtige omgeving, de warme gastvrijheid van de lokale bevolking en de heerlijke Italiaanse keuken te ervaren. Of je nu in de zomer komt om te zonnebaden of in de lente om de bloeiende natuur te bewonderen, Atrani zal je zeker verwelkomen met open armen en een mild klimaat. Een vakantie in dit stukje Italiaans paradijs zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn, ongeacht het seizoen.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Weer Atrani

Weer in Atrani Italië

In Atrani, Italië, geniet je van een mediterraan klimaat met warme, zonnige zomers en milde, aangename winters, waardoor het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming is. De gemiddelde zomertemperaturen schommelen tussen 28°C en 32°C, terwijl de wintermaanden een zachte 12°C tot 15°C bieden.

Weer Atrani Januari

4° tot 10°

Weer Atrani Februari

4° tot 11°

Weer Atrani Maart

5° tot 12°

Weer Atrani April

8° tot 16°

Weer Atrani Mei

12° tot 20°

Weer Atrani Juni

15° tot 24°

Weer Atrani Juli

18° tot 27°

Weer Atrani Augustus

18° tot 28°

Weer Atrani September

16° tot 24°

Weer Atrani Oktober

12° tot 19°

Weer Atrani November

8° tot 15°

Weer Atrani December

5° tot 11°